"Žalgirio" arenos baseinas

Kaune, saloje šalia Žalgirio arenos, įrengėme šiuo metu didžiausią Lietuvoje, net 12-kos baseinų kompleksą, kuris padalintas į dvi zonas: sporto ir SPA.

Sportinėje zonoje įrengtas 50 m ilgio ir 2 5m pločio baseinas, sudarytas iš 10 takelių po 2.5 m, atitinkantis tarptautinės plaukimo federacijos (FINA) olimpinio baseino reikalavimus. Baseinas aprūpintas visa reikalinga įranga, reikalinga plaukimo varžyboms organizuoti.

Šalia sportinio baseino įrengtas 2-jų takelių 25 m ilgio, 0.8 m gylio baseinas. Baseinas skirtas lankytojams mokyti plaukti.

SPA zonoje įrengti 2 dideli pramoginiai baseinai, kuriuose sumontuota daugybė įvairiausių masažų – nuo pėdų iki delnų. Per daugiau nei 15 metų sukauptą patirtį ir atsižvelgdami į daugybės lankytojų nuomuonę, įrengėme masažus, todėl pramogų baseinuose kiekvienas lankytojas atras sau maloniausią atrakciją. Norintys intensyvesnės vandens terapijos, galės pasinaudoti stipresniais pėdų vandens masažais, įvairiomis kaskadomis, vandens „švirkštais“, baseino sienose sumontuotais taškiniais nugaros masažais bei visam kūnui pritaikytomis masažinėmis įlankomis.

Tiems, kas nori švelnesnio masažo, pramogų baseinuose atras vandens masažus, kurie maišomi su oru. Šiuo atveju vandens srovės tampa minkštesnės, ne tokios stiprios, draugiškesnės jautriai odai. Taip pat pramogų baseinuose sumontuota po vieną, lankytojų pamėgtą, nerūdijančio plieno suolą, iš po kurio, visu perimetru trykšta oras.

Baseinų komplekse įrengtos net penkios karšto vandens sūkurinės vonios. Nors tokia atrakcija nėra jokia naujiena, tačiau čia vėl gi pagalvota apie lankytoją... Trys sūkurinės vonios yra integruotos į pramogų baseinus, jos yra didelės, erdvios, o į vieną iš jų patekti galima tiek iš sausumos, tiek tiesiai iš pramogų baseino.  Viena didelė vonia įrengta lauke, o kita mažesnė šalia pirčių zonos.

Šalia pirčių zonos įrengta masyvi šalto vandens kasada skirta atsivėsinimui. Lankytojai norintys atsikvėpti po pirties galės pasinaudoti romėniško tipo baseinu. Baseinas yra negilus (0.4m), skirtas plūduriavimui ir meditacijai. Atsipalaiduoti padeda ir po vandeniu sumontuota garso kolonėlių sistema.

Veiklos šiame baseinų komplekse ras net ir mažiausi baseino lankytojai. SPA zonoje įrengtas baseinas skirtas vien tik vaikams. Baseine sumontuota vandens čiuožykla, dvi nestiprių oro geizerių zonos bei vandens „šautuvai“. Iš trykštančių srovių kryptis gali būti reguliuojama, taip suteikiant mažiesiems galimybę taškytis vandeniu tarpusavyje.

 

Projekto detalės

Vieta:
Kaunas
Objektas:
Visuomeninis
Rangovas:
UAB "Tvarkdarys"
Laikotarpis:
2021-2022 m.

Kiti projektai